Вашите права при пътуване със самолет при COVID-19 Има еврорегламент, който защитава

...
Вашите права при пътуване със самолет при COVID-19
Има еврорегламент, който защитава
Коментари Харесай

Самолетният ви билет "изгаря" заради COVID-19?

Вашите права при пътешестване със аероплан при  COVID-19

Има еврорегламент, който пази по принцип правата на пасажерите. В него се планува при анулиран полет пренасочване на пасажера за „ най-ранната опция “.  Но в изискванията на коронакризата " най-ранно " може да означава значително закъснение - при високото равнище на неустановеност, засягаща въздушното придвижване. Асоциация " Активни консуматори "   напомня, че авиокомпаниите, които анулират полетите си, са длъжни да предложат на клиентите си избор сред три други възможности: възобновяване на заплатеното; пренасочване към различен полет при първа възможност; пренасочване към по-късна дата по желание на пътуващия.

Компенсации

Ако изберете да пътувате при първа опция, имайте поради, че може да ви се наложи да чакате дълго заради ограничавания брой полети, които сега се реализират в резултат на ограниченията на страните в Европейски Съюз против вируса. Пътниците имат право на обезщетения, в случай че техният полет е анулиран по-малко от две седмици преди датата на тръгване, в случай че не са в действие " изключителни условия ". Това изключение може да бъде използвано в тази ситуация с епидемията от ковид, защото ограниченията на формалните управляващи попречват естествената активност на самолетните компании. Ако се откажете от пътешестване по свое предпочитание, опциите да си възстановите средствата зависят от изискванията, при които сте закупили билета си. Свържете се с самолетната компания и потърсете информация.

Право на грижи

Съгласно европравилата  пътниците, наранени от анулация на полет, имат право на грижи: храна и освежителни напитки; настаняване в хотел, в случай че е належащо, и превоз до мястото за настаняване. Летищата би трябвало да дават помощ на пасажери с увреждания и с понижена пъргавина. Правото на грижи важи единствено за пасажерите, които чакат пренасочване за първия вероятен полет.  То отпада в случаите, когато пасажерът избере възобновяване на цялостната цена на билета или изиска пренасочване на по-късна дата за негово улеснение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР